Pana la ora actuala, au fost inregistrate mai multe studii avand ca subiect terapia celulara pentru pacientii cu autism.
Universitatea Duke, din Durham, Carolina de Nord, a anuntat stabilirea unui program de cercetari dedicat terapiei cu celule stem pentru autism. In cursul lunii aprilie 2017 a fost publicat studiul initial de faza 1, iar in luna martie 2017 a fost inregistrat un nou studiu de faza 1, pe 12 copii, care vor primii celule stem mezenchimale alogene din tesutul de cordon ombilical.
Primul studiu inregistrat, avand ca subiect terapia celulara in autism a fost realizat in 2011 in China si publicat in 2013. Bazandu-se pe masuratorile comportamentale standard din Tulburarile din Spectrul Autismului, studiul a demonstrat o imbunatatire semnificativa a pacientilor supusi terapiei.
In anul 2014, un grup din Polonia afiliat PBKM, banca poloneza a grupului FamiCord, a inceput tratamentul cu celule stem mezenchimale din cordonul ombilical, pentru pacientii bolnavi de autism. Rezultatele urmeaza sa fie prezentate in cadrul Simpozionul International de la San Diego, din iunie 2017.
Va fi primul studiu care foloseste terapia cu celule stem mezenchimale pentru tratarea autismului, ale carui concluzii vor fi publice.
Evaluați articolul: