Ce boli se tratează cu ajutorul celulelor stem?
Celulele stem sunt celule care au capacitatea de a se transforma în orice tip de celule din organismul uman, ele fiind utilizate pentru a repara sau înlocui țesuturile deteriorate sau bolnave.
Celulele stem din cordonul ombilical sunt considerate a fi una dintre cele mai valoroase resurse, deoarece sunt tinere și dețin o capacitate uimitoare de înmulțire și diferențiere.
În urma studiilor realizate de-a lungul timpului de către specialiști, s-a demonstrat că celulele stem au un potențial foarte mare în tratarea mai multor afecțiuni și boli degenerative. Cu ajutorul celulelor stem, oamenii de știință au descoperit noi modalități de a trata afecțiuni precum boli de inimă, boli neurologice, boli autoimune și chiar anumite tipuri de cancer.
Mai mult decât atât, celulele stem au capacitatea de a ajuta la regenerarea țesuturilor și organelor deteriorate sau distruse, ceea ce le face o opțiune promițătoare pentru tratarea unor numeroase boli grave.
Ce boli pot fi tratate prin terapia cu celule stem?
Terapia cu celule stem este o abordare relativ nouă în domeniul medical care implică utilizarea de celule stem pentru tratarea unor boli complexe.
Celulele stem sunt celule speciale, care pot fi transformate în celule specializate ale organismului, cum ar fi celulele sanguine, musculare, nervoase etc. Această capacitate de a se diferenția în diverse tipuri de celule face ca terapia cu celule stem să fie o soluție promițătoare pentru tratamentul multor boli.
Printre bolile care pot fi tratate prin terapia cu celule stem menționăm:
- Leucemii acute și cronice;
- Anomalii ereditare ale hematiilor;
- Diferite forme de cancer;
- Tulburări dezvoltate de absența sau funcționarea incorectă a enzimelor;
- Sindroame mieloproliferative;
- Tulburări ereditare ale sistemului imunitar;
- Tulburări fagocitare – boala granulomatoasă cronică (CGD)
- Tulburări neurologice – autism; paralizie cerebrală etc.
De asemenea, sunt derulate cercetări pentru a se demonstra potențialul celulelor stem în tratarea bolilor cardiace, cum ar fi infarctul miocardic. Aceste celule pot fi folosite în vederea refacerii țesutului cardiac lezat sau pentru a îmbunătăți funcția cardiacă.
În prezent, transplantul de celule stem poate fi utilizat în tratarea a peste 80 de boli oncologice și hematologice.
Însă, terapia cu celule stem nu se aplică tuturor tipurilor de boli. Cu toate acestea, trebuie precizat faptul că se desfășoară și astăzi multiple cercetări, care au ajuns în faza clinică, fiind implicată folosirea celulelor stem pentru tratarea unor afecțiuni complexe.
Recoltarea celulelor stem din sângele și țesutul cordonului ombilical la naștere – O decizie importantă pentru viitorul medical al copilului tău!
Recoltarea celulelor stem la naștere reprezintă una dintre deciziile importante pe care le pot lua părinții pentru a garanta copilului un viitor medical sigur. Aceștia trebuie să conștientizeze că celule stem sunt extrem de prețioase și pot juca un rol cheie în protejarea sănătății copilului sau a membrilor familiei.
În ultimii ani, studiile în domeniul celulelor stem au revoluționat medicina, astăzi putând fi tratate numeroase afecțiuni complexe prin intermediul terapiei cu celule stem. Cu alte cuvinte, celulele stem reprezintă astăzi o resursă valoroasă care poate fi utilizată pentru tratarea bolilor și sprijinirea refacerii țesuturilor deteriorate.
În esență, prin recoltarea și stocarea în bancă a sângelui de la nivelul cordonului ombilical, se asigură accesul – părinților la terapia cu celule stem, în situația în care copilul dezvoltă o afecțiune medicală gravă. În plus, un alt beneficiu major îl constă utilizarea acestor celule de către membrii familiei copilului (însă, ei trebuie să îndeplinească criteriile de compatibilitate).
Ceea ce este important de reținut este faptul că recoltarea și stocarea celulelor stem într-o bancă este o măsură de siguranță care poate salva vieți.
Concluzii
Celulele stem din sângele și țesutul cordonului ombilical sunt resurse valoroase în medicină, deoarece au capacitatea de a se transforma într-o varietate de celule specializate din organism, precum celule ale sângelui, oaselor și mușchilor.
Folosirea celulelor stem în tratarea afecțiunilor medicale reprezintă un pas important în progresul medicinei, oferind o nouă perspectivă asupra terapiilor personalizate pentru pacienți.
Acestea au fost utilizate cu succes pentru a trata o serie de boli, inclusiv anumite tipuri de cancer, boli ale sângelui și ale sistemului imunitar și sprijini vindecarea țesuturilor și a organelor afectate de traumatisme sau boli.
Terapia cu celule stem oferă soluții pentru pacienții care se confruntă cu diferite tipuri de boli grave, iar tratamentul precoce cu celule stem minimizează evoluția bolii, crescând șansele de recuperare.
În vederea realizării procedurii de recoltare și stocare celule stem, viitorii părinți pot apela cu încredere la serviciile premium puse la dispoziție de banca de celule stem Biogenis.
Biogenis vine în sprijinul părinților cu multiple servicii în domeniul recoltării celulelor stem, aliniate cerințelor lor actuale.
Biogenis face parte din Grupul FamiCord, recunoscut ca cel mai mare grup de bănci de celule stem din Europa cu prezență în peste 20 de țări. La nivelul Grupului FamiCord, peste 4500 de pacienți au beneficiat de terapii cu celule stem, dintre care, peste 90 sunt pacienți români.
Protejează viitorul medical al copilului tău cu banca de celule stem Biogenis!
Tratăm pacienții acum, nu în viitor!
Sursa foto: Freepik.com
Evaluați articolul: