Înapoi

Selectați regiunea dumneavoastră

Corporate

Contactează-ne și obține oferta!

Află mai multe acum!

Peste 30 de pacienți români cu autism

29.09.2022

3 min. lectură

Peste 30 de pacienți români cu autism, tratați cu ajutorul celulelor stem recoltate de Biogenis

Autismul este o tulburare care afectează foarte multe persoane în România, rapoartele și estimările făcute de organizații precum OMS preconizând că 1 din 54 de copii din țară suferă de tulburări de spectru autist. Autismul este considerată una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei, mai frecventă decât cancerul infantil, diabetul infantil şi sindromul Down. Este o tulburare pe viață, ce afectează toate palierele de dezvoltare ale unei persoane (cognitiv, comportamental, lingvistic, motric). Intervențiile terapeutice pot îmbunătăți semnificativ simptomele și capacitatea de funcționare a unui copil afectat, iar una dintre cele mai eficiente terapii este cea cu celule stem.

Autismul este afecțiunea principală pentru care pacienții Biogenis sau aparținătorii acestora au ales să folosească terapia cu celule stem: nu mai puțin de 33 de pacienți au fost tratați pentru tulburări din spectrul autist. Trei dintre aceștia au fost tratați până cum cu celule stem hematopoietice autologe în România, în cadrul studiului clinic coordonat de Dr. Felician Stăncioiu, unul dintre cei mai implicați profesioniști români în studiul și tratamentul cu celule stem.

“Recent am început la Spitalul Angiomedica și Spitalul Medicover București efectuarea unui studiu clinic în care se administrează celule stem din sânge cordonal autolog la copii cu tulburări de dezvoltare din spectrul autist, iar rezultatele sunt foarte bune”, declară Dr. Felician Stăncioiu.

Creșterea cererii pentru tratamentul tulburărilor din spectrul autist se datorează atât faptului că în ultimul timp au apărut în presa de specialitate foarte multe materiale care vorbesc despre rezultatele pozitive înregistrate de pacienții tratați. Printre aceste îmbunătățiri putem enumera: contact vizual mai bun, dezvoltare a limbajului și a funcțiilor cognitive și relaționare socială crescută.

Este recomandat ca tratamentul cu celule stem în cazul copiilor cu autism să înceapă la o vârstă cât mai fragedă, iar pentru tratamentul autismului se poate folosi atât transplant autolog cu celule stem hematopoietice recoltate din sângele de cordon ombilical, cât și transplant alogen cu celule stem mezenchimale recoltate din țesutul de cordon ombilical.

Ce sunt celulele stem și cum funcționează acestea?

Proprietatea unică a celulelor stem de a putea genera oricare tip de celulă din organism a suscitat un interes enorm la începutul acestui mileniu. La începutul anilor 2000 au fost în prim plan celulele stem embrionare, iar din 2010 celulele stem mezenchimale. În plus, cercetările clinice continuă să contribuie la dezvoltarea potențialului lor de a regenera țesuturi și organe, potențial care încă nu a fost atins pe deplin.

Sursa: www.wall-street.ro

Evaluați articolul:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

(
0
(0)
)

De asemenea, veți fi interesat de